Separatkloakering
Separatkloakering er en metode til at adskille spildevand og regnvand i et kloaksystem. Det indebærer, at der installeres separate rør til spildevand og regnvand, som fører til forskellige renseanlæg. Formålet er at reducere belastningen på kloaksystemet og mindske risikoen for oversvømmelser.

Når der gennemføres en separatkloakering, kan regnvand enten føres til regnvandsledningen eller afledes lokalt på grunden med faskine, hvis det kan lade sig gøre. Så kloakken ændres fra en fællesledning, som afleder både regn- og spildevand til renseanlægget, til et separatsystem med 2 ledninger, hvor regnvand og spildevand er adskilt. Dette kaldes også et 2 strenget kloaksystem.
Separatkloakeringen på en ejendom er gennemført, når regnvandsrøret og spildevandsrøret på egen grund er tilsluttet til kommunens to fremførte kloakstik ved skel.
Det er grundejerne selv der skal betale for det arbejde, der skal laves inde på egen grund.
Det er altid en autoriseret kloakmester, der skal udføre separatkloakeringen og ligeledes færdigmelde overfor kommunen. Herefter vil det blandt andet fremgå af BBR, at ejendommen er separatkloakeret.
Er du I tvivl om hvilken betydning det har for dig så ring allerede i dag til HB Anlæg og få et uforpligtende besøg af vores fagfolk.


